Proiect: „Aducem Basarabia acasă”

 În contextul demarării de către Platforma Civică Acţiunea 2012 a celei mai ample campanii de strângeri de semnături pentru apropierea dintre România şi Republica Moldova, sub genericul ,,Aducem Basarabia acasă” şi Filiala Bacău a Platformei Civice Acţiunea 2012 a lansat începând cu 18 aprilie această acţiune în judeţul Bacău.

În această săptămână au fost instruiţi un număr de 25 voluntari din Bacău, Moineşti şi Comăneşti care îşi vor aduce aportul la obiectivul celor minim 5000 de semnături ce trebuiesc colectate în şudeţul nostru. De asemenea, a început să funcţioneze şi punctul permanent de colectare a semnăturilor din str. 9 mai nr. 35 (la Natura Club). O primă acţiune organizată de strângere de semnături a fost realizată în week-end-ul trecut, când un grup de voluntari au acţionat în municipiul Bacău, pe traseul magazinul „Luceafărul” – Piaţa „Tricolorului” – Parcul „Cancicov”, respectiv au informat cetăţenii din oraş cu privire la campania noastră, atât prin împărţire de materiale informative cât şi prin dialog direct cu aceştea şi le-au solicitat susţinerea prin semnătură a proiectului nostru.

În urma contactului direct cu locuitorii Bacăului, am constatat că majoritatea acestora susţin acest demers cu privire la acordarea unui statut privilegiat pe teritoriul României românilor din Republica Moldova. De altfel, în numai două ore voluntarii noştri au colectat peste 100 de semnături de susţinere. Această acţiune se va repeta şi în săptămânile următoare.

Rezultatul acestei prime săptămâni, respectiv aproximativ 300 de semnături de susţinere, ne face să fim optimişti şi încrezători că ne vom atinge obiectivul. Lansăm din nou apelul, ca un număr cât mai mare de băcăuani să susţină acest demers prin semnătura lor. Fiecare semnătură contează.

De asemenea, avem nevoie de cat mai multi voluntari care sa ne ajute în demersul nostru. Cei care doresc şi pot să se ofere ca voluntari o pot face la:

zona Bacău – tel. 0761406906 sau e-mail bacau@actiunea2012.ro

zona Moineşti-Comăneşti-Dărmăneşti – tel. 0742047212

zona Oneşti -Oituz – Caşin – tel. 0724385440

Platforma Civică Acţiunea 2012 – Bacău 25 aprilie 2013

Acest articol a fost publicat în Noutăţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Proiect: „Aducem Basarabia acasă”

  1. BASARABEAN VINDUT zice:

    STELA POPESCU CU RADACINI BASARABENE ..UNDE TE ASCUNSASI NENE…A SOSIT A NOASTRA VREME ..DOAMNE AJUTA..CRAII DE LA RASARIT MAMA LOR EI S-AU GASIT..KRISTOS A INVIAT..BASARABIA CU MAMA EI SO IMPRATISAT..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s