Proiect: „Aducem Basarabia acasă”

Proiect: „Aducem Basarabia acasă”

În contextul demarării de către Platforma Civică Acţiunea 2012 a celei mai ample campanii de strângeri de semnături pentru apropierea dintre România şi Republica Moldova, sub genericul ,,Aducem Basarabia acasă” şi Filiala Bacău a Platformei Civice Acţiunea 2012 a lansat începând cu 18 aprilie această acţiune în judeţul Bacău.
Până în acest moment au fost instruiţi un număr de 50 voluntari din Bacău, Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti, Oneşti, Coloneşti, Răchitoasa, Sascut, Mărgineni, etc., care îşi vor aduce aportul la obiectivul celor minim 5000 de semnături ce trebuiesc colectate în judeţul nostru. O nouă acţiune organizată de strângere de semnături a fost realizată în astazi 11.05.2013, când un grup de voluntari au acţionat în municipiul Bacău, pe traseul Parcul trandafirilor, – Piaţa „Tricolorului” – Parcul „Cancicov”, respectiv au informat cetăţenii din oraş cu privire la campania noastră, atât prin împărţire de materiale informative cât şi prin dialog direct cu aceştea şi le-au solicitat susţinerea prin semnătură a proiectului nostru.
Ca şi la celelalte acţiuni, am constatat că majoritatea acestora susţin acest demers cu privire la acordarea unui statut privilegiat pe teritoriul României românilor din Republica Moldova. De altfel, încele trei ore voluntarii noştri au colectat aproximativ 150 de semnături de susţinere.

 

ImageImage

Această acţiune se va repeta şi în săptămânile următoare.
Rezultatul pentru primele trei săptămâni de la demararea acestui proiect este de aroximativ 600 de semnături de susţinere colectate de la locuitorii judeţului Bacău. Lansăm din nou apelul, ca un număr cât mai mare de băcăuani să susţină acest demers prin semnătura lor. Fiecare semnătură contează.
ImageImage

Platforma Civică Acţiunea 2012 – Bacău 11 mai 2013

Acest articol a fost publicat în Campania "Aducem Basarabia Acasa", Noutăţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s