Despre noi

 Filiala locală Bacău a Platformei Unioniste ACŢIUNEA 2012.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este  o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Acţiunea 2012 este o iniţiativă apolitică şi aşa va rămâne. Considerăm că Idealul Unităţii Naţionale se ridică deasupra oricăror jocuri politice, dar suntem deschişi la dialog şi comunicare cu orice forţă politică ce îţi asumă susţinerea publică a Reunirii celor două state româneşti. Nu avem nimic de negociat, fiindcă nu avem nimic de oferit, cu o singură excepţie: promovarea mesajelor şi acţiunilor unioniste.

O parte din organizațiile care s-au implicat în Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 până acum:

  Asociaţia Obştească Academia de Știinte a Mediului

  Asociația Onoare și Patrie

  Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti

  Asociația Studenților Basarabeni Craiova

  Asociaţia Studenţilor din Zurich

  Asociaţia Studenţilor Români din EPFL (Lausanne)

  Asociația Tighina

  Asociaţia universitară Eminescu din Geneva

  ATRAG (Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor) Iași

  Asociația 21 Decembrie 1989

  Casa Românilor din Elveția

  Cercul elevilor basarabeni din Bacău

  Consiliul Mondial Român

  Consiliul Român American

  Deșteptarea

  Dorobanții

  Fapta Nu Vorba

  Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş

  Fundația Grigore Vieru

  Fundația Națională pentru Românii de Pretututindeni

  Honor et Patria

  Institutul Frații Golescu

  Liga Studenţilor Basarabeni din Timişoara

  Spirit Românesc

  Asociaţia România – Dacia Casa Noastră

  Asociația Suporterilor Români

  Consiliul Național al Reîntregirii

  Grupul România Vie

  Asociația Salvați Identitatea Satului

  Romanian Students Association, Carnegie Mellon University – Pittsburgh

  Grupul de inițiativă Împreună pentru Unire

  Fundația Pacea

  Grupul La Paris

  Academia culturala Eugen Ionescu din Roma

  Associazione socio-culturale e sportiva “Romania”-Lombardia

  Asociatia socio-culturala Maluri de Prut

  Societatea culturala Bucuresti-Chisinau

  Centrul pentru Cultură, Istorie și Educație

Lista este deschisă tuturor organizațiilor apolitice care doresc să susțină unirea Republicii Moldova cu România. Dacă organizația din care faci parte dorește să se implice activ în activitățile din cadrul ACȚIUNEA 2012, contactează-ne.

Din 29 februarie 2012 s-a luat decizia reorganizării Platformei, în sensul în care pot adera și persoane fizice care nu trebuie să fie neapărat în vreuna din organizațiile existente.  Pentru adeziuni intrați aici.

În cursul lunii ianuarie 2013, în urma întâlnirilor cu membrii Acţiunii 2012 din peste 30 de judeţe, s-a luat hotărârea ca organizaţia să evolueze şi să dezvolte la nivelul fiecărui judeţ cel puţin o filială. Astfel, în data de 25 ianuarie 2013 a luat fiinţă filiala Bacău a Platformei Civice Acţiunea 2012.

Scopul nostru este unirea României şi Republicii Moldova, iar misiunea noastră este informarea şi sensiblizarea populaţiei şi a factorilor decizionali de pe ambele maluri ale Prutului cu privire la existenţa nefirească a două state româneşti, România şi Republica Moldova şi necesitatea unirii acestora într-un singur stat.

Pentru atingerea scopului Acţiunea 2012 Bacău şi-a propus:

–       organizarea de evenimente culturale (expoziţii, concursuri, seminarii, etc.) ce vor avea ca subiect istoria  românilor din cuprinsul întregului teritoriu istoric al României în cadrul instituţiilor de învăţământ şi culturale din Bacău;

–       organizarea de manifestaţii publice (mitinguri, flash mobiluri, etc.) pentru marcarea unor date istorice cu o simbolică importantă (1 decembrie, 24 ianuarie, 27 martie, etc.);

–       campanii de publicitate stradală (afişe, bannere, abtibilduri, graffiti, etc.);

–       distribuirea de materiale informative şi propagandistice în rândul populaţiei Bacăului (bruşuri, fluturaşi, etc.);

–       organizarea de cursuri şi seminarii sub forma unei şcoli de vară cu participarea elevilor, studenţilor, profesorilor de pe ambele maluri ale Prutului;

–       participarea la cât mai multe din activităţile Platformei Civice Acţiunea 2012 la nivel naţional;

–       sensibilizarea autorităţilor locale, reprezentanţilor partidelor politice şi a altor instituţii şi persoane importante cu privire la problematica unionistă şi prioritatea acesteia ca şi deziderat naţional.

Toţi membrii Acţiunii 2012 sunt voluntari, desfăşurându-şi activităţile fără a urmări interese personale sau financiare. Membrii Acţiunii 2012 se delimitează de orice fel de manifestări extremiste şi antidemocratice. Susţinătorii sau membrii persoane fizice ai Acţiunii 2012 pot fi membri ai oricărui partid politic atâta vreme cât acest lucru nu afectează imaginea şi statutul apolitic al Acţiunii. Orice membru al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care dobândeşte o funcţie politică, devine automat incompatibil cu excerţiul oricărei poziţii de coordonare sau reprezentare în cadrul acesteia.

Având în vedere cele de mai sus , sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulţi dintre băcăuani, astfel încât numărul celor care vor lupta pentru unire să fie cât mai mare. Cei care doresc să contacteze filiala Bacău a Platformei Unioniste Acţiunea 2012 o pot face la:

bacău.actiunea2012@gmail.com

bacau@actiunea2012.ro

0761406906; 0734669453;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s